Jeżeli kuchnia ma moc przenoszenia nas w odległe zakątki świata, to meksykańska gotówka jest jak magiczny dywan, unoszący nas nad krainy pełne słońca, żywych kolorów i niezapomnianych smaków. Meksyk to kraj, gdzie każdy posiłek jest fiestą, a tradycja łączy się z nowoczesnością. Historia i kultura kuchni meksykańskiej: Starożytni Majowie i Aztekowie kształtowali kulinarne podstawy tego regionu już tysiące lat temu. Bazowali na lokalnych produktach takich jak kukurydza, fasola, chili czy pomidory, które są ni...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.