Mąką i Woda – oryginalna włoska pizza

Mąką i Woda – oryginalna włoska pizza

Mąką i Woda – oryginalna włoska pizza

Pierwsze spotkanie z Mąką i Wodą na Nocnym Markecie Słyszeliśmy o tym miejscu już od dawna, jednak po raz pierwszy udało nam się spróbować ich pizzę dopiero niedawno na Nocnym Markecie. Wybraliśmy pizzę Pancetta e funghi – była naprawdę pyszna! Nie było już odwrotu, musieliśmy czym prędzej wybrać się na Chmielną, żeby wypróbować więcej smaków z regularnej karty. Wizyta na Chmielnej Lokal mieści się w bramie, więc trzeba albo znać to miejsce, albo sprawdzić wcześniej jak tu trafić. Wcale nie oznacza to,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste and Cook

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Taste and CookTaste and Cook

Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.

Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.

Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, ciekawe przepisy, sos pomidorowy, sosy, zupa pomidorowa, sos pomidorowy do pizzy, rukola, pasty, pasta, szynka, przystawki, sos do pizzy, ser biały, sos serowy, drugie danie

Inne przepisy z Taste and Cook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.