Pierwsze spotkanie z Mąką i Wodą na Nocnym Markecie Słyszeliśmy o tym miejscu już od dawna, jednak po raz pierwszy udało nam się spróbować ich pizzę dopiero niedawno na Nocnym Markecie. Wybraliśmy pizzę Pancetta e funghi – była naprawdę pyszna! Nie było już odwrotu, musieliśmy czym prędzej wybrać się na Chmielną, żeby wypróbować więcej smaków z regularnej karty. Wizyta na Chmielnej Lokal mieści się w bramie, więc trzeba albo znać to miejsce, albo sprawdzić wcześniej jak tu trafić. Wcale nie oznacza to,... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.