Brazylia z jej nieskończoną paletą smaków, kolorów i wielowiekowymi tradycjami kulinarnymi jest jak wehikuł czasu dla zmysłów. Od tropikalnych plaż po tętniące życiem metropolie, brazylijska kuchnia łączy w sobie indiańskie dziedzictwo, wpływy afrykańskie oraz portugalską zamiłowanie do eksperymentów kulinarnych. Historyczne Źródła Brazylijskich Smaków Historia kuchni brazylijskiej jest równie barwna jak jej współczesna forma. Jej początki sięgają czasów przedkolumbijskich, gdy rdzenni mieszkańcy Amazonii wy...
Ideą Taste and Cook jest smak, a dokładnie jego odkrywanie oraz pokazywanie, że podróże kulinarne mogą odbywać się każdego dnia.
Poznawanie nowych smaków budzi w nas ciekawość świata, chcemy podróżować, aby oglądać, odkrywać i kosztować. Taka podróż może odbyć się zarówno na drugi kontynent, jak i dwa kilometry dalej do pobliskiej restauracji serwującej nieznane nam dotąd smaki, które nas zainspirują. Następnie podróż przenosimy do naszej kuchni, doskonaląc i dopasowując dania pod nasz, ciągle rozwijający się smak.
Taste and Cook powstało właśnie z myślą o inspirowaniu – zarówno poprzez pokazywanie miejsc wartych odwiedzenia i wypróbowania, jak i przepisów wartych przygotowania.
Spróbuj, zainspiruj się, eksperymentuj.