Przepis na : kolacja
Oscypek, scypek, serek góralski… z karmelizowanym ananasem Oscypek z żurawiną to już tradycyjna przekąska na Podhalu. My odważyłyśmy się o delikatne przełamanie tego stereotypowego połączenia. Kolorystyka dania może nie jest tak kontrastowa, ale smak na pewno zaskakuje. Składniki 200g świeżego ananasa 50g cukier trzcinowy 1 łyżka soku z limonki otarta skórka z 1 limonki listki mięty 2 plastry centymetrowe serka góralskiego typu oscypek 1 łyżka masła klarowanego Wykonanie Ananasa obieramy, kroim... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...