Przepis na : deser
Magdalenki – ciasteczka w kształcie muszelek. Delikatne i puszyste ciasteczka na oliwie z mąką migdałową. Prosty przepis, wyjątkowy smak, prawdziwa francuska słodycz Magdalenki, znane również jako madeleine, to małe, puszyste i delikatnie wilgotne ciasteczka, które mają swoje korzenie we Francji. Ich charakterystyczny kształt przypomina muszle, a ich wyjątkowy smak sprawia, że są popularnym deserem na całym świecie. Magdalenki są słodkim i pysznym dodatkiem do kawy czy herbaty. Jak przygotować magdale...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...