Magdalenki na oliwie, puszyste francuskie ciasteczka z mąką migdałową

Magdalenki na oliwie, puszyste francuskie ciasteczka z mąką migdałową

Przepis na : deser

Magdalenki – ciasteczka w kształcie muszelek. Delikatne i puszyste ciasteczka na oliwie z mąką migdałową. Prosty przepis, wyjątkowy smak, prawdziwa francuska słodycz Magdalenki, znane również jako madeleine, to małe, puszyste i delikatnie wilgotne ciasteczka, które mają swoje korzenie we Francji. Ich charakterystyczny kształt przypomina muszle, a ich wyjątkowy smak sprawia, że są popularnym deserem na całym świecie. Magdalenki są słodkim i pysznym dodatkiem do kawy czy herbaty. Jak przygotować magdale...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.