Karkówka z piekarnika. Pieczona w całości karkówka z solanki

Karkówka z piekarnika. Pieczona w całości karkówka z solanki

Pieczona soczysta karkówka z solanki – idealna na obiad lub jako wędlina. Prosty przepis na miękką karkówkę wieprzową pieczoną w całości, pełną smaku i aromatu Jak przygotować soczystą karkówkę pieczoną w przyprawach? Soczyste, aromatyczne mięso  pieczone w przyprawach to doskonały sposób na domową wędlinę lub sycący obiad. Kluczowym etapem jest wcześniejsze peklowanie w solance, które sprawia, że karkówka staje się krucha i pełna smaku. Po upieczeniu można ją podać na ciepło lub schłodzić i kroić na ci...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.