Chleb na zakwasie z daktylami i kolendrą. Domowy chleb pszenno żytni z foremki

Chleb na zakwasie z daktylami i kolendrą. Domowy chleb pszenno żytni z foremki

Przepis na : śniadanie

Domowe pieczywo – prosty przepis na pszenno żytni chleb foremkowy na zakwasie. Daktyle i ziarna kolendry, pyszny i aromatyczny dodatek do chleba Chleb z musem daktylowym i kolendrą to aromatyczne, subtelnie słodkie i smaczne pieczywo. Ciasto po wyrobieniu i rozdzieleniu do foremek możemy pozostawić do wyrastania na kuchennym blacie lub wstawić na noc do lodówki. Najczęściej praktykuję metodę z długą fermentacją chleba w lodówce. Chleb z ciasta pozostawionego do powolnego wyrastania w lodówce jest smaczne, l...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.