To na prawdę wiekowy przepis, który odnalazłam w notesie znajdującym się w domu rodzinnym. Pamiętam, że kiedyś to wszystkie sałatki robiono z majonezem i nikt się nie przejmował kaloriami czy cholesterolem. Pamiętam, że oprócz szybkości przygotowania tej sałatki, zachwycała też swoim smakiem. Myślę, że idealnie nada się na Wielkanoc. Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 słoik szparagów 1 puszka ananasów (lub ok 4 plastry) 1 garść rodzynek (namoczonych) 1 łyżka majonezu Przygotowanie saładki jest bardzo proste. K... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...