W swojej kuchni zawsze mam pod ręką kawałek korzenia imbiru. Stosuję go nie tylko jako przyprawę do wypieków, dań w okresie świątecznym i zimą. Imbir znany ze swoich rozgrzewających właściwości używam przez cały rok. Gdy jest mi zimno, czuję się podziębiona nie ma lepszego sposobu niż wskoczyć pod kołderkę z kubkiem tego przyjemnego naparu i wygrzać się, najlepiej w towarzystwie dobrej książki Do przygotowania herbaty potrzebujemy: – kawałek imbiru – gorącą wodę opcjonalnie: – miód / cu... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.
Czytaj dalej...