Czerwona fasola, quinoa i marchewka. Przepyszne obiadowe klopsiki

Czerwona fasola, quinoa i marchewka. Przepyszne obiadowe klopsiki

Czerwona fasola, quinoa i marchewka. Przepyszne obiadowe klopsiki

Przepis na : obiad

potrzebujemy:  - 250 g ugotowanej czerwonej fasoli - filiżankę quinoa (po ugotowaniu powinniśmy otrzymać ok 2-3 filiżanki) - 2 starte marchewki  - 1 jajko - cząber - tymianek - sól i pieprz Fasolę zblendować, ale nie trzeba na zupełnie gładką masę. Dodać ugotowaną komosę, zetrzeć marchewki,  Wbić jajko, dodać przyprawy i całość wymieszać. Formować jednakowej wielkości kuleczki. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Podawać gorące. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.