Przepis na : deser
Składniki -1/2 granata -1/2 bielucha - jajko - łyżeczka oleju kokosowego - łyżka oleju rzepakowego lub łyżka oleju kokosowego - łyżka otrab orkiszowych -3 łyżki mąki orkiszowej -łyżka syropu daktylowego -łyżka lnu złocistego Przygotowanie: Len zmielic, zalać 2 łyżkami wrzacej wody, mieszać aż uzyskamy konsystencję jak kisiel. Wszystkie składniki oprócz granatu zmiksować na gładką masę. Dodać granat. Piec na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...