- 3 płaskie łyżki surowej kaszy jaglanej - 1 jajko - 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 łyżeczka syropu daktylowego - 1 łyżeczka oleju kokosowego Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy około 20 minut. Jeśli mamy możemy ugotować kasze na mleku roślinnym. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści. Mieszamy i odstawiamy do ostygniecia. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy tak by wszystko dobrze się połączyło. Pieczemy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...