Ziemniaki faszerowane boczkiem, pieczarkami i śmietaną
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Ziemniaki faszerowane boczkiem, pieczarkami i śmietaną
Przepis na : obiad
Faszerowane ziemniaki ostatnio robią u nas furorę:). Ważne by podać je w mundurkach i mocno zapiec - wtedy smakują najlepiej. 6 dużych ziemniaków 250g boczku wędzonego 250g pieczarek 1 duża cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 200g tartego żółtego sera sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Przekrawamy wzdłuż na pół, dużą łyżką wydrążamy środek maksymalnie jak to możliwe. 2. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w pó...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchniAutor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, boczek, pieczarki, obiad, tarta, papryka faszerowana
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję