Ziemniaki faszerowane boczkiem, pieczarkami i śmietaną

Ziemniaki faszerowane boczkiem, pieczarkami i śmietaną

Przepis na : obiad

Faszerowane ziemniaki ostatnio robią u nas furorę:). Ważne by podać je w mundurkach i mocno zapiec - wtedy smakują najlepiej.  6 dużych ziemniaków 250g boczku wędzonego 250g pieczarek  1 duża cebula 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 200g tartego żółtego sera sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Przekrawamy wzdłuż na pół, dużą łyżką wydrążamy środek maksymalnie jak to możliwe.  2. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w pó...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.