Obazda (obasta) bawarska / pasta serowa z sera camembert

Obazda (obasta) bawarska / pasta serowa z sera camembert

Obazda (obasta) bawarska / pasta serowa z sera camembert

Przepis na : śniadanie

Obazda bawarska to tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Serwuje się ją z preclem i warzywami. Zadowoli każdego sympatyka kremowych serów camembert:). 200g sera camembert 150g kremowego twarożku  1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki masła (temperatura pokojowa) 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki szczypta kminku  sól, pieprz 1. Camembert rozgniatamy widelcem razem z twarożkiem, masłem i przyprawami.  2. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypior... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.