lipca 18, 2021

Obazda (obasta) bawarska / pasta serowa z sera camembert

Obazda bawarska to tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Serwuje się ją z preclem i warzywami. Zadowoli każdego sympatyka kremowych serów camembert:).


200g sera camembert
150g kremowego twarożku 
1 cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki masła (temperatura pokojowa)
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
szczypta kminku 
sól, pieprz

1. Camembert rozgniatamy widelcem razem z twarożkiem, masłem i przyprawami. 
2. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek, ponownie mieszamy. 


obazda bawarska, kuchnia bawarska, camembert, pasta serowa, przekąski, precel, precle, przekąski, śniadanie, pasta kanapkowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP