Maślane rogaliki z powidłami śliwkowymi

Maślane rogaliki z powidłami śliwkowymi

Maślane rogaliki z powidłami śliwkowymi

O tych rogalikach mogę pisać w samych superlatywach. Są łatwe w przygotowaniu. Zawsze się udają. Mięciutkie, maślane, smaczne również na drugi dzień:).  4 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła + 1/2 kostki masła do smarowania rogalików 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli opakowanie suchych drożdży (7-8g) 3 duże jajka 300g powideł śliwkowych 1. Drożdże mieszamy z mąką. Do letniego mleka dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło, jajka sól i cukier. Mieszamy. Przelewamy do mąki z drożdż... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.