Makaron tagliatelle w zielonym sosie cukiniowo-śmietanowym

Makaron tagliatelle w zielonym sosie cukiniowo-śmietanowym

Makaron tagliatelle w zielonym sosie cukiniowo-śmietanowym

Przepis na : obiad

Dziś przepis na lekkie danie. Bez mięsa, z dużą ilością zdrowej cukinii, całość podkreślona niewielką ilością śmietany i sera. Danie idealne na każdą porę roku:). 150g makaronu tagliatelle 1 duża cukinia (około 600g) 100g sera cheddar 1 duża cebula 3 ząbki czosnku  3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa  1, Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, cukinię ze skórką ścieramy na małych oczkach tarki.  3. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.