Kurczak pod musztardową pierzynką

Kurczak pod musztardową pierzynką

Kurczak pod musztardową pierzynką

Przepis na : obiad

Oto pieczony filet z kurczaka zrobiony nieco inaczej, bo zapieczony pod musztardową pierzynką. Musztardowy smak nadaje daniu charakteru.  2 filety z kurczaka 2 białka z jajek L  2 łyżki musztardy  4 łyżki bułki tartej  3 łyżki masła sól, pieprz 1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę układamy na filety, na pianę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.