
Jajka pasują do groszku doskonale. Ważne tylko by groszek dobrze przyprawić a doznania smakowe na pewno spełnią oczekiwania. :-) Jajka w tej formie robi się w kilka chwil, warunkiem jest jedynie posiadanie blendera. 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka majonezu sól, pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół. 2. Groszek odsączamy, kilka sztuk odkładamy do dekoracji, pozostałe miksujemy wraz z żółtkami, majonezem, solą i pieprzem. 3. Tak przygotowaną... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.