Jajka pasują do groszku doskonale. Ważne tylko by groszek dobrze przyprawić a doznania smakowe na pewno spełnią oczekiwania. :-) Jajka w tej formie robi się w kilka chwil, warunkiem jest jedynie posiadanie blendera. 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 1 łyżka majonezu sól, pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, przekrawamy na pół. 2. Groszek odsączamy, kilka sztuk odkładamy do dekoracji, pozostałe miksujemy wraz z żółtkami, majonezem, solą i pieprzem. 3. Tak przygotowaną... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.