Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rolada z indyka nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na : obiad

Aromatyczna rolada ze szpinakiem to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki. Składniki: 1,30kg fileta z indyka 70g świeżego szpinaku 150g suszonych pomidorów 10 plastrów wędzonego boczku słodka papryka sól pieprz 2 łyżki masła extra Wykonanie: 1. Filet z indyka rozciąć na duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć z obydwu stron solą, pieprzem i papryką. Pozostawić na około 30 minut. 2. Szpinak umyć, osuszyć, a suszone pomidory odsączyć z oli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, indyk, suszone pomidory, boczek, roladki, obiad, kanapki, przekąski, przekąska, pomysł na obiad, rolada z indyka, pieczony boczek

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.