Kaczka nadziana kaszą bulgur, kiszoną kapustą i leśną nutą

Kaczka nadziana kaszą bulgur, kiszoną kapustą i leśną nutą

Kaczka nadziana kaszą bulgur, kiszoną kapustą i leśną nutą

Przepis na : obiad

Kaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona soczysta kaczka z chrupiącą skórką z rozmaitymi ziołami, zdrową kaszą bulgur, aromatyczną kiszoną kapustą i  pachnąca leśnymi grzybami to świetny pomysł na obiadowe danie świąteczne, a także rodzinny wykwintny obiad. Składniki: 1 kaczka (2,6kg) 100g kaszy bulgur 250g kiszonej kapusty 450g obgotowanych leśnych grzybów 1 małą cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kminku 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 3 łyżki masła sól pieprz olej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, kapustą, grzyby, kapusta kiszona, kurczak, obiad, dania obiadowe, pierś, piersi, piersi z kaczki, kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.