Przepis na : kolacja
Puszyste, mięciutkie w środku a na zewnątrz chrupiące racuchy idealnie dogodzą prawdziwym łasuchom :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ( pół kilo) 1,5 szklanki ciepłego mleka ( nie może być gorące!) 1 jajko 6 łyżeczek cukru 50g świeżych drożdży szczypta soli 2 duże jabłka cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy sól, Pośrodku mąki robimy wgłębienie, wkruszamy drożd... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...