Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Przepis na : kolacja

Puszyste, mięciutkie w środku a na zewnątrz chrupiące racuchy idealnie dogodzą prawdziwym łasuchom :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 szklanki mąki pszennej ( pół kilo) 1,5 szklanki ciepłego mleka ( nie może być gorące!) 1 jajko 6 łyżeczek cukru 50g świeżych drożdży szczypta soli 2 duże jabłka cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mąkę przesypujemy do dużej miski, dodajemy sól, Pośrodku mąki robimy wgłębienie, wkruszamy drożd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Studencka Micha

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.