Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

Pulpeciki w sosie koperkowym

W zimie pulpeciki pojawiają się zazwyczaj w towarzystwie sosu pomidorowego.  Ponieważ świeży koperek już się pojawił, koniecznie trzeba było to danie w wersji bardziej wiosennej.     Składniki: 500 g mielonego wieprzowego mięsa 1 jajko 2 łyżki siekanego koperku 1/2 drobno posiekanej cebuli 3 - 4 łyżki bułki tartej (lub kaszy manny) ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz   3 -5 łyżek posiekanego koperku 2 - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, koperek, tarta, pulpeciki, cebula, mielone, mąka, bułki, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, siekane, jajko, mięso, koperkowa kuchnia, kasza, mięso mielone, sos do mielonego , sos do jajek, jajka w sosie wiosennym

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.