Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Jagodzianki z kruszonką

Pierwsze jagody zebrane w pobliskim lesie i pierwsze jagodzianki.  Ciasto bardzo miękkie i elastyczne, w sam raz do wyrabiania ręką.  A bułeczki?  Idealne na popołudnie, do podjadania przy lekturze, czy między jedną zabawą a drugą.  Czego chcieć więcej?     Składniki: 500 g mąki 25 g drożdży 100 g miękkiego masła Pół szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka ½ - ¾  szklanki mleka   Ok. 10 łyżek jagód 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.