Chleb pszenny z ziarnami (na zakwasie)

Chleb pszenny z ziarnami (na zakwasie)

Chleb pszenny z ziarnami (na zakwasie)

Z tego przepisu upiekłam swój pierwszy chleb na zakwasie . Aż trudno uwierzyć, że od tego czasu minęło już 5 lat.  Ile chlebów powstało?  A kto to wie? Na pewno setki.  Jedne lepsze, drugiej mniej udane.  Na pewno wszystkie zdrowsze i smaczniejsze od tych sklepowych.  Po 5 latach powróciłam znowu do przepisu Liski, ale delikatnie go zmodyfikowałam.  Podaję ilość na 2 bochenki.   Składniki: 800 g mąki pszennej typ 550 200 g mąki pszennej typ 2000 2 płaskie łyżeczki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.