Chleb pszenny na zakwasie / Wheat sourdough

Chleb pszenny na zakwasie / Wheat sourdough

Chleb pszenny na zakwasie / Wheat sourdough

Po raz 10 Zorra organizuje Światowy Dzień Chleba .  Ponieważ od ponad pół roku piekę chleb orkiszowy z jednego przepisu, postanowiłam, że zrobię dzieciom przyjemność i upiekę "biały" chleb.  Wybrałam przepis Joli i upiekłam dwa ogromne bochny chleba.     Składniki na zaczyn: 55 g zakwasu żytniego dokarmionego 8-12 godzin wcześniej 255 g wody 170 g mąki pszennej chlebowej   Składniki ciasta właściwego: zaczyn 650 g mąki pszennej chlebowej 250 g wody (dałam odrobinę więcej) 2,5 łyżeczki sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.