To już prawie koniec lata. Jak tylko mogę, staram się jeść jak najwięcej pomidorów i ogórków - przez kolejne miesiące, nie będą już niestety takie smaczne. Dzisiaj bardzo udana letnia sałatka na bazie komosy ryżowej. Użyłam mniej więcej 3/4 ugotowanej komosy, resztę wykorzystałam w inny sposób. Sałatka pożywna, świetnie nadaje się na lunch. Polecam! Składniki 1 szklanka quinoa (komosy ryżowej) 2 szklanki wody szczypta soli ok 250 g - 1 duży ogórek pokrojony w kostkę 380 g pomidorów pokrojonych w kostk... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...