salsa brava

salsa brava

salsa brava

Banalne, a pyszne! oliwa z oliwek 1 czubata łyżeczka ostrej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki 1 czubata łyżeczka mąki pszennej 1/2 kubka bulionu mięsnego sól Na patelni rozgrzać trochę oliwy, do niej wsypać paprykę, przesmażyć, dodać mąkę i ponownie przesmażyć. Zdjąć z ognia. Wlać trochę bulionu i rozmieszać, dodać więcej bulionu i ponownie rozmiezać. Tak aż do końca, żeby uzyskać dośc zawiesisty sos. Posolić do smaku. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.