patatas a la importancia

patatas a la importancia

patatas a la importancia

Składniki: 3 średnie ziemniaki 1/2 l bulionu z kurczaka 1 średnia cebula czosnek kieliszek białego wina 2 jajka mąka natka pietruszki oliwa z oliwek sól Ziemniaki pokroić w jednocentymetrowe plastry, cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać, jajka roztrzepać. Panierować ziemniaki w mące i jajku i smażyć na oliwie na złoto. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne partie. Rozgrzać nową porcję oliwy, wrzucić posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Włożyć usmażone ziemniaki, dodać wino, chwilę odparować, wla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.