Przepis na : obiad
Smak mojego dzieciństwa i słonecznych wakacji spędzanych na biwaku w lesie. Zupa owocowa! Zupę owocową zawsze robiła moja mama, kiedy tylko pojawiały się pierwsze jagody, jeżyny i wiśnie! Zupa jagodowa, bo tak zazwyczaj ją nazywaliśmy, była jednym z moich ulubionych obiadów, jedzonych latem. Mama używała głównie jagód, a inne owoce używała, jako dodatek. Teraz dostępność jagód jest zdecydowanie mniejsza, a fakt, że mieszkam i żyje w stolicy kraju, a nie na wsi tym bardziej utrudnia ich zakup. W tym roku jagó... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)