Przepis na : obiad
Polskie pierogi nie bez powodu zawojowały świat, z czym my Polacy ich nie robimy? Smak mojego dzieciństwa to pierogi z jagodami, pierogi z serem na słodko i właśnie pierogi z wiśniami! Przepisem na pierogi z jagodami, dzieliłam się z Tobą ostatnio, te wykonujemy dokładnie tak samo, zmieniamy tylko nadzienie. Wiśnie dryluję i układam na sitku, pod spód podstawiam talerzyk, sok, który spłynie będzie idealny do polania gotowych pierogów. PIEROGI Z WIŚNIAMI Wiśnie około 2 duże kubki, łącze z 1/2 kub... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)