Olej rzepakowy to po ten tłuszcz roślinny Polacy sięgają najczęściej. Konsumenci cenią olej z rzepaku ze względu na jego uniwersalność, neutralność i szeroką możliwość zastosowania w kuchni, ale także za jego walory zdrowotne. Czy znasz właściwości i skład kwasów tłuszczowych oleju, po który sięgasz niemalże codziennie? Dzisiaj postaram przybliżyć się Wam kilka najważniejszych faktów o oleju rzepakowym. Myślę, że ta wiedza przyda Ci się w życiu codziennym. FAKT NR 1 RZEPAK Na samym początku myśl... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)