Chleb portugalski

Chleb portugalski

Chleb portugalski

Jeśli miałabym wybrać jeden chleb najlepszy dla początkującego piekarza, byłby to właśnie chleb portugalski pieczony w garnku. Minimalna ilość składników, czyli 4, prostota wykonania i zachwycający efekt.  Pão de água czyli portugalski chleb wodny. Jest doskonały, prosty i pyszny. Chrupiąca skórka otacza miękkie i lekkie wnętrze. To wszystko zasługa dużej hydracji ciasta, czyli proporcji wody w stosunku do mąki. Im luźniejsze ciasto, tym bardziej miękka i delikatna konsystencja miąższu, większe dziury ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.