Taratuszki- rosyjskie faworki na kefirze

Taratuszki- rosyjskie faworki na kefirze

Taratuszki- rosyjskie faworki na kefirze

Taratuszki to tradycyjne faworki rosyjskie. Robi się je bardzo szybko, są puszyste i mięciutkie. Najbardziej smakowały nam zaraz po upieczeniu. Na drugi dzień wg mnie nie były już takie smaczne. Dlatego jeśli nie dacie rady zjeść ich wszystkich zaraz po upieczeniu, to proponuję zrobić je z połowy porcji. Z podanych proporcji wychodzi jedna duża blaszka faworków. 400 g kefiru 3 łyżki cukru jajko 3 łyżki rozpuszczonego masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 3,5 szkl mąki pszennej olej do smażenia cukier puder... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.