Makowiec to obowiązkowy wypiek bożonarodzeniowy w moim domu. Ciasto z tego przepisu może wydawać się trochę skomplikowane ale tak naprawdę jest łatwe i każdy sobie z nim poradzi. Aby było łatwiej i szybciej, użyłam już gotowego suchego maku mielonego. Zwykły mak po namoczeniu należy zmielić 3 razy. Ciasto: 500g mąki pszennej 250g masła 4 żółtka 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki cukru 40 g drożdży świeżych 3 łyżki kaszy manny kilka kropel ekstraktu waniliowego Masa makowa: 600 g maku mielonego such...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...