Dzięki dodatkowi masła są one niezwykle kruche i delikatne. Gorące wręcz kruszyły się w palcach. Trzeba się z nimi obchodzić bardzo delikatnie ;) Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 5 żółtek 1/3 szkl gęstej śmietany 18% 2 łyżki zimnego masła 4 łyżki spirytusu lub octu olej do smażenia cukier puder do posypania Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Ciasto złożyć na pół i chwilę uderzać wałkiem. Czynność powtórzyć kilka razy. Zawinąć w folię i schłodzić godzinę w lodówce. Podzielić na mniejsze części i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...