Curry z soczewicą i kolendrą

Curry z soczewicą i kolendrą

Curry z soczewicą i kolendrą

Curry to jedna z moich ulubionych potraw, a teraz kiedy robi się chłodniej takie rozgrzewające curry smakuje najlepiej. Jest to wersja "łagodna" niezbyt ostra, ponieważ daje ją mojej rocznej córeczce. Składniki: 1 łyżka garam masali; 1 łyżka kuminu; 1 łyżka imbiru; 1 łyżka cynamonu; 1 łyżka kurkumy; 1/2 łyżki kardamonu; 1 łyżka kozieratki; Liść laurowy; 1 ząbek czosnku; Mleczko kokosowe, 1 szklanka soczewicy; Ryż; Limonka; Garść liści kolendry; Olej kokosowy do smażenia Papryka czerwona; Marchew   Deko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.