Wiosenna zupa z rzodkiewek

Wiosenna zupa z rzodkiewek

Wiosenna zupa z rzodkiewek

Trudno mi wyobrazić sobie bardziej wiosenną zupę, jak zupa z rzodkiewek z dużą ilością koperku. Jest bardzo smaczna. Lekka. Troszkę słodka. Ostrość rzodkiewki po jej podsmażeniu całkowicie się traci, dlatego posmakuje i małym i dużym smakoszom. Rzodkiewki pod wpływem temperatury tracą swój kolor i to chyba jedyny minus jaki dopatrzyłam się w tej zupce. Poza tym – rewelacja! 2 pęczki rzodkiewek 3 średniej wielkości ziemniaki około 1,5 l bulionu 1-2 łyżki masła 1/2 szkl. śmietany 1 płaska łyżka mąki pszennej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.