Trufle z migdałami i ajerkoniakiem

Trufle z migdałami i ajerkoniakiem

Trufle z migdałami i ajerkoniakiem

Przepis na : deser

Przed Wami pyszne trufle ze śmietanką, białą czekoladą, mlekiem w proszku i siekanymi migdałami moczonymi w ajerkoniaku. Są obłędnie dobre, choć nie ukrywam, dosyć słodkie. Aby zrównoważyć nieco tę słodycz, do polewy dobrze jest dodać również nieco czekolady gorzkiej lub deserowej. Kuleczki można też zostawić bez polewy – same w sobie również super smakują. Konsystencja trufli jest bardzo ciekawa. Najlepiej pasuje mi tutaj określenie „plastyczna”. Bo one nie są ani bardzo miękkie, ani twa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.