Porowo-jajeczna sałatka z kukurydzą

Porowo-jajeczna sałatka z kukurydzą

Porowo-jajeczna sałatka z kukurydzą

Znana i lubiana sałatka, którą dodatkowo możemy urozmaicić dodając np ser żółty, lub pokrojone w małą kosteczkę jabłko. 5 jajek 1 puszka kukurydzy 2 pory 5-6 ogórków konserwowych 3 łyżki majonezu sól, pieprz 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki – opcjonalnie kilka listów sałaty do dekoracji   Liście sałaty myjemy, osuszamy i wykładamy nimi salaterkę. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Oczyszczonego pora kroimy na półplasterki (lub ćwierćplasterki, wg uznania)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.