Piersi kurczaka miodowo-musztardowe

Piersi kurczaka miodowo-musztardowe

Piersi kurczaka miodowo-musztardowe

Przepis na : obiad

Kiedy po raz pierwszy zrobiłam pieczone piersi miodowo-musztardowe, usłyszałam od mojego M., że strasznie one blade Faktycznie, rodzinka przyzwyczajona do doprawionych papryką czy przyprawą do gyrosa, obsmażonych kawałków kurczaka, mogła stwierdzić, że tak wyglądające mięsko nie jest zbyt apetyczne. Poza tym zwykle miodowa marynata na mięsie pieczonym wygląda nieco inaczej i częściej idzie to w stronę tego, że jest zbyt przyrumienione, a nie blade, ale tutaj być może wszystko zależy od rodzaju miodu. Ja uż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.