Przepis na : obiad
Piadina czyli włoski chlebek z nadzieniem. Ten konkretny przepis pochodzi z książki Jamiego Olivera. Po przygotowaniu dwóch sztuk, uznałam, że farszu starczy mi na jeszcze jedną. Przygotowałam więc drugą porcję ciasta. Jedną z nadzieniem, a drugą solo. Również bardzo dobrze smakowała. Takie chlebki są pyszne w smaku. Osobiście smakowały mi i na ciepło i na zimno. Jeszcze ciepłe są bardziej chrupiące, po czasie miękną. Chlebek: 250 g mąki 125 ml wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli mor... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...