Pasta z makreli z jajkami i ogórkiem

Pasta z makreli z jajkami i ogórkiem

Pasta z makreli z jajkami i ogórkiem

Przepis na : kolacja

Pasta z makreli z jajkami i ogórkiem to moja ulubiona pasta z wykorzystaniem właśnie tej ryby. Doskonała na śniadanie lub kolację. 1 op. filetu z wędzonej makreli (lub wędzona makrela w całości) 2-3 jajka 2 ogórki kiszone 1-2 łyżki majonezu kieleckiego posiekana dymka/szczypiorek przyprawa suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, po obraniu kroimy je w drobną kostkę lub rozgniatamy widelcem. Kiszone ogórki kroimy w dosyć drobną kostkę. Filet z makreli dzielimy na mniejsze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.