Przepis na : obiad
Nie tak dawno spróbowałam po raz pierwszy sosu śmietankowego z dodatkiem parmezanu. Sos Alfredo, bo o nim mowa, podbił moje kubki smakowe i od tego momentu znacznie częściej zaczął pojawiać się w różnego rodzaju potrawach z makaronem. Tym razem zrobiłam bardzo prosty i szybki obiad – makaron z cukinią w śmietanowym sosie, wzbogacony jeszcze o dodatek wędzonego na gorąco łososia. 500 g cukinii 1 cebula ok. 150 ml śmietanki 30% 40 g tartego parmezanu zioła prowansalskie szczypta płatków chili sól, pieprz mas... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...