Ostatnio po raz pierwszy zrobiłam kruche ciasto na smalcu (przepis dodam kiedyś na blog) i tak mi zasmakowało, że postanowiłam wykorzystać pozostały smalec do innego słodkiego wypieku. Wybór padł na ciasteczka Kartofelki. Kartofelki, to kruchutkie ciasteczka, które po upieczeniu obtacza się w cukrze pudrze wymieszanym z kakao. Proporcje „posypki”, wg oryginału, powinny wynosić 1:1, ale ja wolałam jednak dać ciut więcej cukru pudru, a w ostateczności i tak obtoczyłam tylko część ciasteczek. Znacznie ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...