Przepis na : obiad
Nie wiem jak to wygląda u Was, ale my kilka razy w tygodniu staramy się jeść bezmięsne obiady. Dla tych, którzy twierdzą, że takim obiadkiem nie da się pojeść, aby czuć sytość, proponuję taki zestaw: kotlety jajeczno-brokułowe, pieczone ziemniaczki (np wg TEGO lub TEGO przepisu) oraz brokuł z wody i pomidor. Do tego sos majonezowy z musztardą i koperkiem. Pycha! na 12 kotlecików: Kotleciki: 12 jajek 1 brokuł 1 duża cebula 50-70 g żółtego sera (u mnie mozzarella w kostce, taka do pizzy) 1-2 łyżeczki musztardy ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...