Kotleciki jajeczno-brokułowe

Kotleciki jajeczno-brokułowe

Kotleciki jajeczno-brokułowe

Przepis na : obiad

Nie wiem jak to wygląda u Was, ale my kilka razy w tygodniu staramy się jeść bezmięsne obiady. Dla tych, którzy twierdzą, że takim obiadkiem nie da się pojeść, aby czuć sytość, proponuję taki zestaw: kotlety jajeczno-brokułowe, pieczone ziemniaczki (np wg TEGO lub TEGO przepisu) oraz brokuł z wody i pomidor. Do tego sos majonezowy z musztardą i koperkiem. Pycha! na 12 kotlecików: Kotleciki: 12 jajek 1 brokuł 1 duża cebula 50-70 g żółtego sera (u mnie mozzarella w kostce, taka do pizzy) 1-2 łyżeczki musztardy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.