Kotleciki jajeczne II

Kotleciki jajeczne II

Kotleciki jajeczne II

Przez kilkanaście lat miałam przerwę od kotletów jajecznych…. do czasu, aż zrobiłam je ponownie po dość długiej przerwie. Od tamtej pory lubię je przygotowywać, zmieniając różne dodatki czy proporcje. Tym razem kotleciki jajeczne z zieloną cebulką/szczypiorkiem i tartym serem cheddar. Pyszne! Do kotlecików polecam podać marchewkę z bułką tartą. Zdecydowanie polecam:) 11 jajek zielona cebulka 50-70 g tartego sera cheddar czosnek granulowany sól, pieprz Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.