Po świątecznej rozpuście proponuję Wam dla odmiany lekką wegańską zupę z czerwonych buraczków z dodatkiem pestek dyni, ziaren chia, lnu, limonką i miętą. Buraczki to źródło zdrowia, zwiększają odporność, pomagają w walce z wirusami, wzmacniają układ krwionośny, poprawiają przemianę materii. Zawierają wiele cennych dla naszego zdrowia witamin i składników mineralnych, zwłaszcza potasu, wapnia, żelaza, są źródłem wapna, żelaza, błonnika, potasu, magnezu, folianów oraz antyocyjanów, barwników o właściwościach przeciwutl... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...