WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW
WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW
WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW Dzisiaj chciałabym wam polecić proste i wykwintne danie, które możecie przygotować na przykład na zbliżające się Walentynki. Jest to jedno z moich ulubionych dań, zainspirowane przepisem popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, stosunkowo proste w przygotowaniu, i niezwykle efektowne. Możecie nim zaskoczyć gości. Wędzony łosoś świetnie komponuje się z delikatnym smakiem rozpływających się w ustach placuszków z batatów i kwaskowatym smakiem roszpo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placuszki, francuskie, roszponka, jabłka, łosoś wędzony, sosy, łosoś, sos winegret, sałatki, sałatka, walentynki, przystawki, ciasto, sałatka z łososiem, sałatka z łososia, sałatka z roszponką, przystawka z łososiem, salatka z jajkiem, smażony łosoś, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasto z jogurtem naturalnym, drugie danie, proste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz