WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW

WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW

WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW

WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW Dzisiaj chciałabym wam polecić proste i wykwintne danie, które możecie przygotować na przykład na zbliżające się Walentynki. Jest to jedno z moich ulubionych dań, zainspirowane przepisem popularnego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, stosunkowo proste w przygotowaniu, i niezwykle efektowne. Możecie nim zaskoczyć gości. Wędzony łosoś świetnie komponuje się z delikatnym smakiem rozpływających się w ustach placuszków z batatów i kwaskowatym smakiem roszpo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.