ŁOSOŚ Z GROSZKIEM I KAPARAMI

ŁOSOŚ Z GROSZKIEM I KAPARAMI

ŁOSOŚ Z GROSZKIEM I KAPARAMI

Proste, smaczne danie z łososiem dla miłośników ryb, możecie je podać na świąteczny lub niedzielny obiad. Zioła i kapary dodadzą wyrazistości łososiowi. A podany ze świeżym groszkiem i ziemniakami powinien zasmakować każdemu. Dla 6 osób Przygotowanie: 25 min Smażenie: 55 min ● 6 filetów z łososia (ou de filets) ● 500 g świeżego groszku ● 6 dużych ziemniaków ● 1 cebula ● 2 łyżki kaparów ● 6 listków mięty ● 6 gałązek szczypiorku ● 1 kostka bulionu warzywnego  Bio ● 20 g masła ● Oliwa z oliwek ● Sól, piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska